Realitné maklérky z LIVIANTE neustále pracujú s nehnuteľnosťami – pripravujú ich na predaj, zúčastňujú sa výroby fotografií a videí, píšu inzeráty a realizujú obhliadky. Rukami im už prešlo veľa bytov a domov, preto sme sa ich opýtali na názor, čo je podľa nich exkluzívna nehnuteľnosť a čo by v nej nemalo chýbať.

Alena Priehodová: Každý klient ako aj každý realitný maklér má iný pohľad na to, čo je exkluzívna nehnuteľnosť, lebo pre niekoho to môže byť byt v centre mesta, pre iného veľký rodinný dom pri lese. Podľa môjho názoru musí exkluzívna nehnuteľnosť spĺňať určité parametre – lokalita, väčšia rozloha (cca od 150m²), pútavý výhľad – napríklad na hrad/rieku, a samozrejme parkovanie. Čo sa týka zariadenia, to si už vie klient po kúpe vybrať podľa svojho vkusu. V Bratislave sa považujú za exkluzívne nehnuteľnosti novostavby v downtowne, po ktorých je veľký dopyt, ale aj niektoré staršie nehnuteľnosti v zrekonštruovaných budovách v centre. Za exkluzívne sa považujú aj rodinné domy v rámci bratislavských mestských častí, lebo v ponuke sa objavujú zriedka a ich ceny sú pomerne vysoké. Pri prenájmoch je to najmä poloha, parkovanie a vyšší štandard zariadenia bytu. Nájomcovia vyžadujú okrem klasických spotrebičov aj práčku, sušičku a klimatizáciu.

Alexandra Novák: V našej ponuke sa nedávno objavila takáto exkluzívna nehnuteľnosť - ide o 6-izbový byt v blízkosti parku pri centre Bratislavy. Exkluzívnym ho robí rozloha vyše 250m², nádherný výhľad na dominanty mesta, tri lodžie, luxusné zariadenie (tapety ARMANI), ale aj veľmi praktická dispozícia. Nechýba veľa úložného priestoru - 3 walk in šatníky, miestnosť na topánky (walk in botník), 3 sklady, 3 vnútorné parkovacie miesta a 2 výťahy na čip priamo do bytu. Táto ponuka je podľa mňa ideálnym príkladom exkluzívnej nehnuteľnosti, keďže aktuálny výhľad jej aj do budúcna asi nik „nevezme“, priamo pod bytovým domom sa nachádza Sad Janka Kráľa. Byt poskytuje maximálne súkromie – žiaden sused a podľa môjho názoru ide o byt bez kompromisov.

Zuzana Murínová: Stretla som sa už s viacerými exkluzívnymi ponukami. Podľa mňa by mala byť vybavená hlavne exkluzívnymi dizajnovými kúskami nábytku,  zariadením prispôsobeným na mieru, rôznymi praktickými vychytávkami ako napríklad podsvietená chodba a kúpeľňa, kde sa viete pohodlne orientovať v noci bez zapnutia svetla, alebo zabudovaný ohrievač jedla (nie mikrovlnná rúra), varnú dosku s integrovaným digestorom, inteligentné ovládanie svietidiel v celej nehnuteľnosti   a jednoznačne by mala mať zaujímavú väčšiu rozlohu, terasa tiež poteší.

Soňa Zubčáková: Exkluzívna nehnuteľnosť musí mať komfortný vstup do bytu, napríklad garáž prepojená s rodinným domom alebo vnútorné státia v podzemných garážach, odkiaľ sa do bytu dostanem suchou nohou, výťahom. Ja osobne preferujem juhovýchodnú svetovú stranu a čo sa týka interiéru, tak milujem štýl, ktorý je vkusný a vyžaruje „teplo domova“. Exkluzívnou robí nehnuteľnosť aj výhľad, treba mať však istou, že pred nehnuteľnosťou nevyrastie o pár rokov ďalšia, ktorá ten výhľad naruší. Niečo iné je exkluzívny predaj nehnuteľnosti – výhradný predaj vybranou realitnou kanceláriou alebo konkrétnym maklérom. Predajca má väčšiu kontrolu nad tým, kto si nehnuteľnosť prezerá a môže ľahšie odhaliť neserióznych záujemcov. Je veľmi dôležité mať osobnú dôveru tak ako s predávajúcim, tak aj s kupujúcim.

LIVIANTE nie je iba realitná kancelária. Je to dôležitý partner – skutočný profesionál, ktorý vás spoľahlivo prevedie celým procesom kúpy, predaja alebo prenájmu nehnuteľnosti.




Viac o nás

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Vašich vysokých nárokov sa v realitnej kancelárii LIVIANTE nebojíme.

Realitný proces riešime komplexne, zabezpečujeme pre klientov všetky potrebné úkony spojené s predajom i kúpou. Pri analýze a konzultáciách prihliadame nielen na aktuálnu situáciu na trhu a budúci vývoj, ale aj vaše osobné plány a investície. Na základe dlhoročných skúseností z bankového prostredia vieme klientom zaručiť najvýhodnejšie možné financovanie.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.